現在の位置:ホーム > タイトル

For Foreigner Who Request the Reissue of Driving License
(This is the guidance for foreigners)

Procedure of Reissue

Reissued for the driver who lost, stolen, or damaged.

Time and Place for application

・General Traffic Center
Monday to Friday 8:30 to 10:00, 13:00 to 14:30
・Traffic Safety Association at Police Station
Monday to Friday 8:30 to 11:30, 13:00 to 16:30
※ We do not receive the application on Saturday, Sunday, national holiday(including the substitute holiday)and the end and the beginning of the year.

Necessaries

・Written application for reissue of driving license and Account of loss(or ruin)of driving license(please apply to the window of reissue.)
・A copy of residence card on which the nationality is written, an alien residence card or certificate of special permanent resident
・1 photograph for application(taken within 6 month, without hat, without background, fullface, upper third of the body, 3 centimeters by 2.4 centimeters)
・Seal
・3,500 yen as a charge of Reissue
・Drivers who changed the items mentioned
 Drivers who changed the nationality and the name shall take a copy of resident card on which the nationality is written.
 Drivers who changed the address shall take a copy of resident card on which the nationality is written or an alien residence card or a health insurance card isseed by the municipalities etc.
※ A copy of resident card is within 6 months issued by the municipalities. An alien residence card and a health insurance card are valid.)

The necessary time

General Traffic Center

About 2 hours

Police Station